Suuzzz.nl - Suzanna Mangar
 Biografie Suzanna Mangar
 
Toen ze 10 was had ze haar eerste optreden voor een groot publiek in een Deventerse kerk, waar ze de harten deed smelten. Dat was voor Suzanna het startsein van haar muzikale carrière. Want dat ze inmiddels vele harten heeft veroverd, is een feit.
 
Waar zij zich heeft laten zien en horen, zal menig mens haar nog in het geheugen gegrift hebben staan vanwege haar soulvolle vocalen maar vooral ook haar warme uitstraling!
Op haar 15e had ze haar eerste bandje Magrib waarbij ze haar eerste liedjes componeerde en waarmee ze op haar 18e de hoofdprijs van TROS Talent Ongekend in de wacht sleepte.
 
Ze heeft 7 jaar in Candy Dulfer‘s “Funky Stuff” gezongen waar ze zowel de lead- als backing-vocalen voor haar rekening nam en waarmee ze vele podia in binnen- en buitenland besteeg.
 
Ze zong in de meidengroep “GirlStreet” geproduceerd door Jochem Fluitsma & Eric van Tijn, en de liedjes “Turn It Into Love” en “Next to You” stonden enkele maanden in diverse radiocharts.
Samen met de producers Flamman & Abraxis van de “Party Animals” scoorde ze met “Have You Ever Been Mellow” een nummer 1-hit. Daarna volgden nog twee nummer 1-hits (“Aquarius”  en Atomic”) en vele top tien-noteringen.
Samen met Ad de Feijter & Ewart Smit richtte ze “I TO I” op en scoorde daarmee een nummer 78-positie in de American Billboard Hot 100 met het liedje “The Right Time”. Dit nummer werd gebruikt als een van de soundtracks in de film “Four Weddings and a Funeral”. De Dance uitvoering bereikte zelfs nummer 4 in de Billboard Dance Charts.
 
In 2002 zong zij samen met Loes Luca in de Amsterdam Arena ter gelegenheid van het huwelijk van de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander met Maxima Zorreguieta.
Onlangs werd ze uitgenodigd om met Bobby Alessi een duet te zingen toen de Alessi Brothers Nederland bezochten i.v.m. promotionele activiteiten.
Verder musiceerde ze samen met vele sessiemuzikanten, zoals  Arnold van Dongen, Michel van Schie, Jeroen Rietbergen, Bas van de Heuvel, Danny & Marlayne Sahupala, Sandra Sahupala, Sola van Motman, Marcel Latupeirissa, Martino Latupeirissa, Ton Dijkman, Coen Molenaar, Wilbrand Meischke, Marijn van de Berg, Jimmiy & Lars Karakucevic, Anna Makaloy, Maria Lekransy, Astrid Akse, Monique Bakker, Cyril Directie, Xander Buvelot, Sue Chaloner, Manuel Hugas, Nippy Noya, Arjen Mooijer, Jurre Hogervorst, Victor Lekransy, Eveline Carels, Jeff Sopacoa, Henri Sopacoa en Stanley Medema.
Ook heeft ze aan diverse albums meegewerkt van o.a. Lois Lane, Girlstreet, Candy Dulfer, Vaya Con Dios, Zeth Mustamu en was ze een aantal theaterseizoenen nog te bewonderen in R.E.S.P.E.C.T., een Motown spektakel dat de Nederlandse theaters op hun kop zette. Dance, disco, pop, soul, funk, jazz, easylistening, softrock, trance, techno en triphop zijn muziekstijlen waarbij ze zich als een vis in het water voelt. Daardoor wordt er ook regelmatig door diverse (cover-) bands een beroep op haar gedaan als invalkracht en treedt ze op met haar eigen coverband Suzy's Cue. Deze band, die in diverse bezettingen te boeken is, werkt altijd met de crème de la crème onder de musicians van Nederlandse bodem die erg graag met haar het podium delen.
 
 
Het laatste nieuws is dat Suzanna op dit moment een eigen album aan het schrijven is met Raymond Kaitjily. Een aantal tracks daarvan zullen worden gebruikt voor een documentaire getiteld “Exilés”, die in de maand augustus 2009 is opgenomen op Aru, een van de zuidoostelijke eilanden van de Molukse archipel. De documentaire gaat over de terugkeer van haar vader naar zijn geboortedorp Selibata-bata en het afscheid van zijn familie: het was namelijk de laatste keer dat hij daar een bezoek zou brengen.
Voor deze documentaire heeft ze op 21 juni 2009 een benefietconcert georganiseerd in het Burgerweeshuis te Deventer. Deze avond was zeer succesvol, mede dankzij vele van haar hierboven genoemde muzikale vrienden, Candy Dulfer en de volle, swingende zaal. Onder de naam “Muzikale reis voor Aru” kun je op YouTube een aantal opnamen van deze avond bekijken.
Candy Dulfer, een goede vriendin van Suzanna, heeft ook besloten om mee te werken aan dit project, om de documentairefilm “Exilés” extra aandacht te geven. 
Binnenkort meer hierover.
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint